Близько 300 тисяч гривень ПАТ «Рівнеазот», яке входить у холдинг OSTCHEM (об’єднує азотні підприємства Group DF), витратило у 2013 році на проектні роботи з реконструкції палацу культури та спорту «Хімік».

Реконструкція Палацу культури та спорту «Хімік» (ПК та С «Хімік») ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM проходитиме в рамках соціального проекту «Збережи своє місто», який є одним з найбільших соціальних ініціатив OSTCHEM Group DF. Метою проекту є адресна допомога конкретного підприємства своєму місту. Всі підприємства, в які інвестує холдинг OSTCHEM Group DF, є або містоутворюючими, або формують значні частки міських бюджетів тих населених пунктів, в яких вони розташовані.

Регіональний розвиток – один із пріоритетних напрямків корпоративно-соціальної відповідальності Group DF та підприємств, що входять до групи. Підприємства, що входять до групи, постійно реалізують заходи, спрямовані на допомогу місцевим громадам з метою підвищення якості життя мешканців мономіст.

«Наше основне завдання – це, безперечно, забезпечення безперервного виробничого процесу виготовлення мінеральних добрив. Однак, життєдіяльність нашого підприємства, як і всього холдингу OSTCHEM, не обмежується лише виробничими питаннями. Ми реалізовуємо цілий ряд соціальних проектів, які направлені не лише на працівників нашого підприємства, а й на  інших мешканців міста, у якому живемо.

Палац культури та спорту «Хімік» – чи не єдиний концертний майданчик мікрорайону Ювілейний, де регулярно проходять заходи з організації та забезпечення дозвілля для юних та дорослих мешканців мікрорайону. Соціальне значення реалізації проекту його реконструкції для рівнян переоцінити просто неможливо. Ми готові вкладати гроші у розвиток та популяризацію культури, мистецтва, спорту та змістовного дозвілля серед українців», – прокоментував Голова правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Михайло Заблуда.

Тендер на виготовлення проекту реконструкції вартістю близько мільйона гривень виграла дніпропетровська фірма TОВ «Домус-Проект». Відомо, що перелік робіт зазначених у проекті складається з понад 30 пунктів. Після їх виконання Палац культури та спорту «Хімік» кардинально зміниться як у середині так і зовні.

«У проекті передбачена реконструкція зовнішнього вигляду Палацу культури та спорту «Хімік», реконструкція усіх внутрішніх приміщень, а також влаштування нових – кімнати звукооператора, світлооператора, кінопроекційної.  У малій залі, що на другому поверсі будівлі будуть бізнес-центр, експрес кафе-бар, кіновідеозвукоапаратне приміщення. У планах і реконструкція усіх комунікацій будівлі, а також розробка проекту та будівництво автономної газової котельні для забезпечення опалення та гарячого водопостачання «Хіміка».До того ж, реконструюють прилеглу територію ПК та С «Хімік» із заміною покриття та благоустроєм», – розповів директор з капітального будівництва-головний будівельник ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Олександр Демський.

Завдяки соціальній програмі «Збережи своє місто» OSTCHEM Group DF подібні проекти вже реалізовані у Горлівці та Черкасах. «Концерн Стирол» та Черкаський «Азот» втілили у життя багатомільйонні проекти з реконструкції  Палаців культури. Так, У 2012 році після реконструкції у Черкасах відкрили  Палац культури «Дружба народів», а у 2013 мешканці Горлівки отримали оновлений культурно-спортивний комерційний центр «Стирол OSTCHEM».

«Приємно усвідомлювати, що міста у яких розташовані підприємства холдингу, крок за кроком змінюються на краще. Тим більше, що зміни ці відбуваються завдяки соціальній спрямованості політики холдингу. Наші підприємства не лише виготовляють добрива, а й дбають про потреби людей. Осучаснення  місцевих осередків культурного життя, де виховують підростаюче покоління українців, – це вклад у краще майбутнє держави», – підсумував Генеральний директор холдингу OSTCHEM Олександр Халін.

Світлана Доброродова