Два підприємства Ostchem – ПАТ «Рівнеазот» та ПАТ «АЗОТ» (Черкаси) почали процес запуску виробництв.

2

«Усі проблемні питання, які перешкоджали запуску наших підприємств, вирішені. Ми запускаємо два підприємства, які входять у Ostchem. «Концерн «Стирол» і «Сєвєродонецький «Азот» зможуть почати роботу виключно після закінчення АТО та створення безпечних умови роботи, заявив Олег Кікта, перший заступник генерального директора Ostchem. Нам вдалося врегулювати всі фінансові питання з боргами наших компаній перед з ДП «Газ України» та НАК «Нафтогаз України». Сторонами підписано 16 мирових угод, борги конвертовані на прийнятних умовах, а суди, затвердивши відповідні мирові угоди, підтвердили їх легальність. Це означає, що взаємини заводів Ostchem з ДК «Газ України» та НАК «Нафтогаз України» врегульовані. Газ, який належить заводам, розблокований, газопостачання заводів відновлене».

За період вимушеного простою, що тривав майже чотири місяці, на підприємствах проведена кампанія ремонтів і модернізації. Зокрема, на ПАТ «Рівнеазот» проведені капітальні ремонти п'яти основних цехів (цех аміаку-1 і 2, цеху неконцентрованої азотної кислоти, аміачної селітри, складних мінеральних добрив), ремонти велися також по міжцехових комунікаціях та у допоміжних цехах підприємства. У свою чергу на Черкаському «Азоті» проведена модернізація та капітальні ремонти в основних цехах (у двох цехах аміаку, аміачної селітри, карбаміду, слабкої азотної кислоти) а також у допоміжних цехах, також була модернізована система енергозабезпечення підприємства.

Завдяки проведеним ремонтам, підприємства зможуть поліпшити виробничі показники і підвищити ефективність.

Відновлення роботи хімічних підприємств дозволить не тільки зберегти робочі місця, але й повністю закрити поточні потреби українського ринку. За прогнозами Ostchem обсяг споживання українського агросектору в 2015 і 2016 році складе близько 0,80,9 млн тонн азотних добрив на рік, з яких 30% використовується під час осінньої посівної. «Цього року, як і в попередні роки, ми гарантуємо, що всі платоспроможні заявки на поставку мінеральних добрив будуть на 100% виконані. Контракти вже укладаються на весняну посівну 2016 року», – підкреслив Олег Кікта.

000111000111