Відділ матеріально-технічного постачання (ВМТП) ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM виконує надважливі функції у процесі життєдіяльності підприємства. Адже випуск продукції, впровадження інноваційних проектів, модернізація, збільшення виробничих потужностей, ремонтні роботи на підприємстві – все це можливе за умови забезпечення сировиною, матеріалами, запасними частинами, обладнанням тощо.

«Ми тісно співпрацюємо з усіма структурними підрозділами та службами підприємства. Спочатку до нас надходять заявки на товарно-матеріальні цінності (ТМЦ) та обладнання від цехів та служб. Потім наш відділ укладає з відповідним постачальником договір на постачання ТМЦ та обладнання. Цьому передує опрацювання заявки та погодження з холдингом «OSTCHEM». Технічну сторону ВМТП погоджує із головним спеціалістом напрямку – головним механіком, директором з капітального будівництва – головним будівельником, головним електриком, головним приладистом та начальником виробничого відділу. А ще ми організовуємо проведення вхідного контролю отриманих ТМЦ та обладнання, після чого проводимо оприбуткування та виписку в цехи та служби підприємства, − розповідає начальник відділу матеріально-технічного постачання Микола Киричок.

Окрім надійного забезпечення виробництва необхідними комплектуючими деталями, обладнанням, матеріалами, сировиною тощо, в той же час ВМТП покликаний мінімізувати кількість залишків торгово-матеріальних цінностей на централізованих складах і складах цехових підрозділів, адже в закупку ТМЦ вкладають чималі кошти, а їх економія суттєво впливає на собівартість готової продукції.

Роботу ВМТП забезпечують чотири сектори:

• сектор забезпечення сировиною та матеріалами (відповідає за забезпечення підприємства основною сировиною та матеріалами, упаковкою, хімреактивами та хімпосудом, допоміжними матеріалами, адміністративно-господарськими витратами, засобами охорони праці);

• сектор забезпечення допоміжними матеріалами (відповідає за забезпечення підприємства будівельними, паливно-мастильними матеріалами, металоконструкціями, інструментами, гумовотехнічними, допоміжними виробами, меблями);

• сектор обладнання (забезпечує підприємство необхідним обладнанням, машинами, матеріалами, запчастинами та комплектуючими до обладнання, запчастинами для автомобілів та залізничного транспорту);
  • сектор реалізації неліквідів;

Для виконання своїх обов’язків відділ матеріально-технічного постачання забезпечений сучасною оргтехнікою та новітнім програмним забезпеченням.

У 2013 році холдинг OSTCHEM інвестував у ПАТ «Рівнеазот» близько  179 млн грн.

ДОВІДКА:

Історія відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM починається з початком будівництва заводу, коли у 1968 році було створено відділ обладнання, який займався поставкою обладнання для будівництва заводу. Згодом функції, які сьогодні виконує ВМТП, виконував відділ матеріально-технічного постачання та відділ обладнання. У 1994 році ці відділи обєднують у відділ постачання матеріалів та обладнання. В 1998 році створено управління матеріально-технічного постачання, яке вже через чотири роки переформовано у відділ обладнання та матеріально-технічного постачання. У 2004 році відділ знову змінює свою назву і стає відділом матеріально-технічного постачання обладнання та запасних частин. У 2012 його перейменовано у відділ матеріально-технічного постачання, у якому сьогодні працює 20 осіб.

Організовує та контролює роботу відділу матеріально-технічного постачання директор з МТП, член Правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Микола Вишкевич.