ПАТ «Рівнеазот», яке входить до холдингової компанії OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), використовує час вимушеного простою для поглибленого професійного навчання апаратників основних цехів. Студентами спеціального курсу навчання стали 80 працівників підприємства. Апаратники-студенти впродовж місяця отримують поглиблені знання на  профільних лекціях та проходять перевірку знань наприкінці курсу.

111

Головна увага слухачів  курсу спрямована на досконале знання будови технологічного обладнання та правил його технічного обслуговування. Також за період навчання апаратники-студенти мають вдосконалити свої знання основних хімічних законів та теорію технологічних процесів, щоб фахово та професійно застосовуватиїх на виробництві.

«Ми постійно турбуємося про високий професійний рівень наших працівників, організовуючи для них різнопланові фахові курси. Однак для цієї категорії працівників ми не маємо змоги проводити навчання під час роботи підприємства, оскільки вони задіяні у виробничих процесах. Ми скористалися періодом вимушеної зупинки «Рівнеазоту» і провели позапланові навчання для спеціалістів даного профілю», – розповідає Голова правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Михайло Заблуда.

Усі працівники навчаються в 4 групах: щодня відвідують лекції та готуються до письмового іспиту, який складають наприкінці курсу.

1111

«Підготовка висококласного працівника – це спільна праця навчального центру та керівників цехів. Підвищуючи рівень знань наших працівників, ми надаємо їм ґрунтовні теоретичні знання та оснащуємо практичними порадами та інструментами для якісного виконання покладених на них професійних завдань», – розповідає заступник начальника навчального центру ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Володимир Яковенко.

Враженнями від занять ділиться апаратник цеху складних мінеральних добрив Катерина Пахомова: «Незважаючи на те, що на підприємстві я працюю вже майже 13 років, у кожній лекції знаходжу щось корисне  та цінне для себе. Завдяки лекціям я дізналася чимало нового, що дозволить мені ще якісніше виконувати свої професійні обов’язки. Обов’язково і надалі братиму участь у подібних навчаннях, оскільки постійне підвищення знань не лише вдосконалює мене професійно, а й є запорукою кар’єрних перспектив».