zapusk azot 2023

«РІВНЕАЗОТ» запустив ЦЕХ аміачної селітри ТА АМІАКУ

Модернізація базових цехів спрямована на підвищення безпеки та енергоефективності.

ПрАТ «Рівнеазот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF запустило цехи аміачної селітри та аміаку після проведення масштабної модернізації. Виробнича потужність цехів: Аміак-2 – 1 350 т/добу, аміачна селітра – 1560 т/добу.

«Запуск виробництва відбувся без збоїв відповідно до виробничого плану», зазначив Голова Правління ПрАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда.

Відновленню роботи ключових цехів передувало проведення масштабної модернізації основного обладнання в цеху Аміак-2: капітальні ремонтні роботи агрегату підготовки синтез-газу №1, синтезу аміаку №1 та №2, проведена заміна обладнання на більш ефективне, виконані роботи щодо антикорозійного захисту реактору конверсії природнього газу. В ході цих робіт була істотно підвищена ефективність енергетичних та витратних показників обладнання виробництва аміаку.

Масштабна реконструкція основного обладнання була також проведена в цеху аміачної селітри – одного з основних виробничих цехів «Рівнеазоту». В цеху були повністю замінені труби у випарному апараті (721 шт), проведений ремонт підігрівача азотної кислоти та відновлення конвеєрного обладнання, проведено антикорозійний захист обладнання, проведена масштабна реконструкція внутрішніх пристроїв двох ІТН. Також, була значно підвищена безпека та надійність виробництва, поліпшена енергоефективність процесів, покращені показники надійності та стабільності обладнання.

«Акціонер підприємства продовжує модернізувати промислові майданчики заводу. Для нас важливо в умовах війни забезпечити стабільну роботу нашого заводу. Маючи досвід роботи в умовах перебоїв з електрикою, ми сконцентрувались на підвищенні енергоефективності та стабільності нашого заводу. Нам вдалось суттєво підвищити показники  енергоефективності виробництва аміаку та аміачної селітри, а також безпеку та ефективність виробництва. Наразі ми готуємось до осіннього підвищення попиту на мінеральні добрива», зазначив Голова Правління ПрАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда.

ПрАТ «Рівнеазот» – одне з найбільших українських хімічних підприємств в Західній Україні, яке з 2011р.

входить до азотного холдингу OSTCHEM бізнесу GroupDF. Основний напрямок діяльності підприємствавиробництво мінеральних азотних добрив.

Підприємство включає в себе цехи по виробництву: аміаку А-2 (проєктна потужність 1350 т/добу); аміаку водного технічного А-1 (проєктна потужність 1410 т/добу); азотної кислоти неконцентрованої НАК (проєктна потужність 2520 т/добу); аміачної селітри АС (проєктна потужність 1560 т/добу); вапняково-аміачної селітри СМД (проєктна потужність 1200 т/добу), діоксиду вуглецю скрапленого А-1 (проєктна потужність 18 т/добу); діоксиду вуглецю твердого А-1 (проєктна потужність 9 т/добу); азоту рідкого А-1 (проєктна потужність 1,08 т/добу); кисню технічного А-1 (проєктна потужність 3 т/добу).

GroupDF– диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у низці країн Європи та Азії. Засновник та власник GroupDFвідомий український бізнесмен Дмитро Фірташ.

За рік з початку повномасштабної війни в Україні бізнеси Group DF надали допомогу українцям, армії та ТРО на загальну суму 848,6 млн. гривень. Серед ключових напрямів допомоги – купівля 952 автомобілів, закупівля антидронових систем (3 шт.), радіоелектронних систем виявлення та глушіння (8 шт.), переобладнання транспортних засобів для ППО (9 шт.), постачання мобільних штабів (13 шт.), купівля дронів (138 шт.), виготовлення 2200 печей-буржуйок для ЗСУ та закупили і передали 260 генераторів для потреб цивільних та військових, закупили тепловізорів (120), бронежилетів (620), тактичного одягу (3700), печей для обігріву (2200), а також плит, касок, амуніцій, дронів, генераторів, закупівля палива для військових, виконання ряду технічних робіт.