Понад 20,25 мільйона гривень у 2013 році витратило ПАТ «Рівнеазот», яке входить у OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF) на соціальні проекти. Утримуючи першість з виробництва мінеральних добрив у Західній Україні, підприємство не забуває утримувати першість і у благодійності.

− Ми виділяємо значні кошти на проекти корпоративної соціальної відповідальності, адже турбуємося про людей, з якими працюємо та місто у якому живемо. Усі соціальні ініціативи холдингу OSTCHEM, які втілюються на нашому підприємстві, покликані не лише збільшити добробут українців, але й змінити їхнє життя на краще. Благодійність зараз популярна, однак добрі справи нашого підприємства не є даниною моді. Якщо у наших силах допомогти тим, хто опинився у складних життєвих ситуаціях, ми це робимо, − розповідає Голова Правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Михайло Заблуда.

У 2013 році ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM витратило понад 9,36 млн грн благодійної допомоги для близько сорока установ та організацій. Ця допомога була надана дошкільним навчальним закладам та закладам загальної середньої освіти, лікувальним та державним закладам, громадським та релігійним організаціям, закладам культури та спортивним клубам.

Понад 60 % цих коштів було вкладено у покращення соціальної інфраструктури для мешканців Рівного (у тому числі і працівників підприємства) у рамках програми «Збережи своє місто», ініційованої Головою Ради Групи компаній Group DF Дмитром Фірташем.

Окрім грошових коштів підприємство також, у якості благодійної допомоги, надавало будівельні, транспортні послуг, закуповувало меблі, медобладнання, комп’ютерну техніку тощо.

− І це далеко не увесь перелік благодійних справ ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM, − зауважує директор департаменту з соціальних питань ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Микола Бойко. – Надаючи матеріальну допомогу різним закладам та організаціям, ми не забуваємо і про своїх працівників. Так, соціальна підтримка працівників нашого підприємства у 2013 році склала понад 10,89 млн грн.

Працівники ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM у минулому році отримували матеріальну допомогу при народженні дитини, призові на військову службу, на лікування, поховання.  Грошову підтримку відчули і багатодітні сім’ї і ті працівники, які потребували вартісного лікування. Окрім того у рамках соціальної корпоративної відповідальності «Рівнеазот» OSTCHEM компенсовував для своїх працівників вартість оздоровчих путівок та протезування зубів. Також підприємство виділяло кошти для працівників підприємства та непрацюючих пенсіонерів і до професійних та державних свят. Допомогу отримали  жінки до  Міжнародного жіночого дня та ветерани до Дня Перемоги.

Понад півмільйона гривень у 2013 році «Рівнеазот» OSTCHEM витратив на культурно-спортивні заходи та освітні програми для працівників підприємства.

«Для нас важливо, аби кожен працівник на підприємстві був забезпечений не лише комфортним робочим місцем, але й міг реалізувати своє право на якісну медичну допомогу, харчування, відпочинок, вільний розвиток своєї особистості. Окрім того, підприємства мають не тільки сплачувати податки, але й турбуватися про добробут міст, в яких вони розташовані. Проекти соціальної корпоративної відповідальності і надалі будуть пріоритетними для  підприємств холдингу,» – підсумовує Генеральний директор OSTCHEM Олександр Халін.