ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM підтримало волонтерський рух студентів-механіків Національного університету водного господарства та природокористування (НУВГП). Ініціатива студентів навчально-наукового механічного інституту НУВГП полягає у наданні допомоги при відновленні військової техніки для воїнів АТО.

ПАТ «Рівнеазот», яке входить до холдингу OSTCHEM (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF), підтримало ініціативу студентства НУВГП та  забезпечило студентів-ремонтників необхідним автотранспортом, аби ті могли доїхати до майданчика, де відновлюється військова техніка.

«Ми з радістю долучилися до волонтерського руху студентів, який має на меті поліпшення обороноздатності країни. Ми сприяли волонтерам та виділили спеціальний автобус, який щодня буде відвозити хлопців на місце ремонтів та забирати їх після роботи з відновлення техніки. Як свідомі громадяни своєї Батьківщини, ми не можемо стояти осторонь, а намагаємося робити усе можливе, аби наблизити мир  та єдність усієї країни»,– прокоментував Михайло Заблуда, Голова Правління ПАТ «Рівнеазот».

Для волонтерів, виділення безкоштовного автобуса підприємством є суттєвою допомогою, адже вони вже майже місяць відновлюють техніку у військовій частині в смт Оржів. Весь цей час вони мали турбуватися про те, як щодня подолати шлях завдовжки 54 кілометри. Саме таку відстань долали студенти-механіки, аби зранку доїхати до військової частини та надвечір повернутися до Рівного.

«Ми дуже вдячні адміністрації «Рівнеазоту» за підтримку волонтерського руху наших студентів, – розповідає директор навчально-наукового механічного інституту НУВГП Микола Марчук. – До цього кілька тижнів добровольців безкоштовно возив приватний перевізник, ще тиждень до пункту призначення  хлопці діставалися власним коштом. Допомога від підприємства надійшла дуже вчасно, адже перед волонтерами гостро  постала «транспортна проблема», яку і вирішив “Рівнеазот”».

На сьогодні техніку у військовій частині відновлюють близько 20 чоловік. Всі волонтери –  майбутні випускники НУВГП за напрямами підготовки автомобільний транспорт і машинобудування. Керівництво інституту підтримує ініціативу своїх студентів. Студентам, які зайняті на роботах з відновлення військової техніки, скоротили кількість теоретичних занять, віддавши теми на самостійне опрацювання.