Зразковий ансамбль танцю «Криниченька» Палацу культури та спорту «Хімік» ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM взяв участь у Міжнародному дитячому танцювальному фестивалі «Сонце. Радість. Краса. 2013», що відбувся у м. Несебр (Болгарія), та здобув почесне друге місце серед 53 колективів із різних країн.

Фестиваль щорічно проводиться на березі Чорного моря та являє собою унікальне поєднання історії та сучасності. Він складається з двох частин: конкурсної та, власне, фестивальної. Зразковий ансамбль танцю «Криниченька» обрав конкурсну частину. Колектив виступив на сцені амфітеатру другого конкурсного дня та представив танці «Козачок» і «Поліський танець».

За результатами конкурсу колектив нагороджено медаллю, дипломом і грамотою за почесне ІІ місце в номінації «Хореографія – народні танці» у другій віковій категорії та футболками з емблемою фестивалю.

«Ми підтримуємо юних талантів у їхньому прагненні до підкорення нових вершин на шляху професійного зростання у якісному змістовному дозвіллі. Окрім ансамблю танцю, ми організували у Палаці культури та спорту «Хімік» (який є структурним підрозділом підприємства) ще 11 різних гуртків та художніх колективів. Близько 100 працівників Палацу культури та спорту працюватимуть цього року над тим, аби діти працівників нашого підприємства та жителів мікрорайону «Ювілейний» мали гарний відпочинок, комфортні аудиторії та повністю могли реалізувати свій творчий потенціал відповідно до власних вподобань», – розповів Голова правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Михайло Заблуда.

У соціальній роботі ПАТ «Рівнеазот» керується вектором, який визначають ініціативи засновника та власника групи компаній Group DF Дмитра Фірташа і соціальна політика OSTCHEM.

«Підприємства мають не тільки сплачувати податки, але й турбуватися про добробут міст, в яких вони розташовані. Тим більше, якщо мова йде про допомогу дітям та сприяння їхньому духовному та моральному збудуванню. Ми покликані створити всі умови для забезпечення підростаючому поколінню права на міцне здоров’я, гарну освіту, змістовне дозвілля та комфортне життя», – кажегенеральний директор OSTCHEM Олександр Халін.

На XIVМіжнародному дитячому фестивалі, окрім України, свої танцювальні, музичні, вокальні, художні та інші таланти предаставляли учасники з Росії, Болгарії, Білорусії, Фінляндії, Казахстану, Грузії, Польщі та Молдови.

Ірина Ящук