шаблоны сайтов
Бесплатные dle шаблоны.
Качайте шаблоны dle бесплатно с сайта.

2 грудня 2013, на 71 році пішов з життя дивовижний, світлий чоловік, один із старійшин хімічної промисловості СРСР і СНД, великий організатор азотної промисловості та виробництва мінеральних добрив, Директор департаменту хімічної промисловості ТОВ «Центр Оптимальних Технологій»

ШУКЛІН   ОЛЕКСАНДР  ВАСИЛЬОВИЧ

Олександр Васильович Шуклін народився 3 березня 1942. Почав свою трудову діяльність у 1959 р. слюсарем-автоматником, потім приладистом і старшим майстром КВПіА цеху карбаміду Новомосковського хімічного комбінату. У 1966 р. без відриву від виробництва закінчив Новомосковську філію МХТІ ім. Менделєєва і почав свою інженерну діяльність заступником начальника виробництва карбаміду на Вахшському азотно-туковому заводі  м. Сорбанда (Калінінобад), республіка Таджикистан. З 1967 р. по 1981 р. він працював на керівних посадах пусконалагоджувального управління азотної промисловості, а потім начальником українського територіального інженерно-технологічного відділу тресту «Оргхім». Саме «Оргхім» вніс величезний внесок у справу освоєння великих виробництв аміаку, карбаміду, аміачної селітри, складних добрив, метанолу та капролактаму.

Олександр Васильович безпосередньо керував пуском і освоєнням багатьох новітніх підприємств. Серед них Руставський Азот, Одеський припортовий завод, Дніпродзержинський Азот, Череповецький, Березняківській, Кемеровський, Ферганский завод та інші. З 1981 р. по 1986 він – заступник, а потім головний інженер Черкаського ПТ АЗОТ. Разом з директором Олександром Воловіковим вивів підприємство у ряд передових підприємств хімічної галузі. З 1986 р. по 1990 р. обіймав відповідальні пости у Всесоюзному Об'єднанні «СОЮЗАЗОТ» в якості заступника начальника виробничого Управління, а потім – заступника начальника головного технологічного Управління Міністерства з виробництва мінеральних добрив. З 1991 по 2000 р. він – заступник Генерального директора «СОЮЗАГРОХІМЕКСПОРТ»  а з 2000 по 2001 – заступник Генерального директора холдингу «ЄВРОАЗОВМАШ». З 2001 був заступником, а з 2007 р. і до останніх днів директором департаменту хімічної промисловості «Центру Оптимальних Технологій».

 Олександр Васильович Шуклін, завжди виявляв найвищий професіоналізм у поєднанні з досвідом принципового і гранично вимогливого керівника. Він був чуйний до всіх прогресивних ідей і з готовністю брав у розробку нові підходи та технічні рішення  пов'язані з модернізацією виробництва.

Олександр Васильович завжди був величезним авторитетом і неперевершеним учителем. Його відхід – велика втрата для всієї хімічної промисловості СНД. Світла пам'ять збережеться у серцях усіх, хто вчився у нього, знав його і працював разом з ним.

Сумуємо у зв'язку зі смертю Шукліна Олександра Васильовича і висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким.

Ім'я талановитого інженера і прекрасної людини ОЛЕКСАНДРА ВАСИЛЬОВИЧА Шукліна назавжди залишиться в наших серцях.

раскрутка сайтов в Санкт-Петербурге.
Бесплатные joomla шаблоны.
фильмы онлайн в hd качестве.
  • Інші новини

ПАТ «РІВНЕАЗОТ» OSTCHEМ УДОСКОНАЛЮЄ ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ...

лип. 02 2015

У рамках кампанії капітальних ремонтів,ПАТ «Рівнеазот», яке входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує ...

Детальніше...

ПАТ «РІВНЕАЗОТ» OSTCHEM ВСТАНОВИЛО ВИРОБНИЧИЙ РЕКОРД ...

бер. 15 2016

  ПАТ «Рівнеазот», яке входить до OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group ...

Детальніше...

ПАТ «РІВНЕАЗОТ» OSTCHEM СПІЛЬНО З НАУКОВЦЯМИ ...

жовт. 31 2014

У навчальному центрі ПАТ «Рівнеазот», яке входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства ...

Детальніше...

ПРОЕКТИ ПІДПРИЄМСТВ GROUP DF УВІЙШЛИ ДО СПИСКУ 60-ТИ ...

січ. 05 2015

Проекти трьох підприємств, що входять до Group DF – ПАТ «Азот» (м. Черкаси), ПАТ «Кримський содовий ...

Детальніше...
Персональний сайт Дмитра Фірташа Group DF
Scroll to top