ПАТ «Рівнеазот», яке входить до OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), розпочав втілення великомасштабної програми антикорозійного захисту  наземної трубопровідної мережі. Понад 2,5 мільйонів гривень інвестує підприємство у цей проект.

РІВНЕ. 12 травня 2014 р. – Щороку на ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM розробляється план робіт з антикорозійного захисту металевих конструкцій на підприємстві. Плановий обсяг антикорозійних робіт у 2014 році на підприємстві становить понад 84 840 м².

Нині управління ремонтно-монтажних робіт (УРМР) ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEMпроводить  масштабні роботи з антикорозійного  захисту наземних трубопроводів на ділянці від центральної прохідної до перехрестя поблизу цеху складних мінеральних добрив. Загальна довжина трубопроводів, які потребують спец захисту на цій ділянці становить  близько 14,5 кілометрів.

«Збитки, нанесені корозією, полягають не тільки у втраті маси металу, але і в погіршенні функціональних властивостей металевих конструкцій. Ігнорування цього факту може спричинити неполадки у роботі обладнання та аварії на виробництві. Для того, аби забезпечити ефективну роботу обладнання та безпеку працівників ми і вкладаємо кошти у антикорозійний захист металевих конструкцій. Цьогоріч ми збільшили витрати на роботи з антикорозійного захисту на понад 33,4% у порівнянні з попереднім роком», − каже голова правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Михайло Заблуда.

Антикорозійний захист наземної трубопровідної мережі включає у себе цілий комплекс робіт: піскоструйну очистку, обезпилення, ґрунтовку та фарбування.

«Понад шість місяців нам потрібно для того, аби виконати запланований обсяг робіт з антикорозійного захисту наземної трубопровідної мережі. За сприятливих погодніх умов, усі ці роботи ми плануємо закінчити до жовтня. Ми дбаємо, аби передбачені роботи виконувалися вчасно, якісно та у повному обсязі», – розповів Василь Птащук, начальник управління ремонтно-монтажних робіт ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM.

У 2013 році програма антикорозійного захисту металевих конструкцій на підприємстві була виконана у обсязі 77 581м2. На ці роботи ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM витратило понад 1,93 мільйона гривень.