У звичній для багатьох працівників підприємства 7-ій їдальні вражаючі зміни. З нового року тут не лише оптимізували кількість працівників, а й провели ремонт та облаштували нове приміщення для харчування хіміків. У адміністрації «Рівнеазоту» переконані − після проведення технічних заходів вдасться зменшити збитковість управління та в повній мірі забезпечити працівників підприємства гарячим харчуванням, а також солодкими тістечками, пиріжками та різноманітними напоями.

Подальшу долю управління громадського харчування (УГХ) вирішували на зборах керівників структурних підрозділів підприємства та профспілкового активу, які відбулись 7 та 14 грудня 2016 року у актовій залі заводоуправління. Звітувала про роботу управління економіст УГХ Наталія Камінська, яка й наголосила, що за дев’ять місяців роботи УГХ у 2016 році витрати на утримання закладів харчування склали майже 4,5 млн гривень. Левова частка витрат − заробітна плата та нарахування працівникам, а також послуги допоміжних цехів. Відтак, керівники підрозділів та профком підприємства підтримали ідею про реорганізацію управління та проведення ремонту у приміщенні колишнього ресторану «Каштан».

Нагадаємо, що у структурі управління громадського харчування функціонує чотири точки: виробництво харчової продукції, магазин, кафе «Ювілейна хата» та буфети. Зміни в житті УГХ відбуваються поступово. Спочатку на першому поверсі в корпусі УГХ відкрили новеньку їдальню. Тут по-домашньому затишно та комфортно. Привітні кухарі «Рівнеазоту» в обідню пору радо приймають та розміщують до 30 працівників підприємства, яким пропонують смачні швидкі обіди, солодкі тістечка, торти та пиріжки, гарячі чай та каву. Незабаром у відремонтованій їдальні подаватимуть і повноцінні гарячі обіди.

Після закінчення ремонтів ми плануємо організувати тут видачу комплексних обідів, − каже Тетяна Поліщук, начальник управління громадського харчування ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM. − Також вирішується питання із відкриттям кондитерського цеху на першому поверсі їдальні та введенням у штатний розпис двох посад кондитерів. Адміністрація управління наголошує, що ціна обіду залишається прийнятною та доступною для більшості працівників підприємства. Після реорганізації їдальні – зміни чекають на магазин підприємства, замість якого планують відкрити «міні-маркет», який буде забезпечений товарами продовольчої та промислової групи і  обслуговуватиме не лише працівників підприємства, а й мешканців навколишніх сіл.

−  Певні зміни торкнуться і буфетів на території підприємства, − розповідає економіст УГХ Наталія Камінська. − Мова йде про буфети цеху Ам-2 і автотранспортного цеху. У найближчому майбутньому ми плануємо змінити представлений у них асортимент товарів, зробивши акцент на «швидку їжу» та випічку власного виробництва. Одним із питань, яке викликало жваву дискусію серед учасників зборів, було гаряче харчування працівників цехів, яким в обідню пору обмежений вихід за територію підприємства. Начальник управління громадського харчування ПАТ «Рівнеазот» розповіла, що одним із варіантів вирішення цієї проблеми є формування заявки на комплексні обіди та подальшу їхню доставку до цехів.

У адміністрації управління сподіваються, що реорганізація діяльності закладів харчування «Рівнеазоту» дозволить не лише зменшити збитковість усього підрозділу, а й задовольнити усі побажання працівників підприємства, які вже сьогодні з радістю обідають у новенькій їдальні.