16 серпня, 2022. Київ. Україна – ПрАТ «Рівнеазот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, завершив модернізацію промислового обладнання в цехах неконцентрованої азотної кислоти та Амміак-2. Планові ремонтні роботи стартували 25 липня 2022 року. В цеху неконцентрованої азотної кислоти завершено капітальний ремонт турбогенераторної установки, а також капітальний ремонт агрегату №6, потужністю 120 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти на рік. У цеху аміак-2 завершився капітальний ремонт агрегату підготовки синтезу газу, потужністю понад 650 тонн аміаку/добу».

«Бізнесу зараз дуже складно. Доходи підприємства падають через істотне зниження попиту на добрива з боку аграріїв. Добрива подорожчали через зростання цін на основну сировину – газ. Проте ми продовжуємо планову модернізацію ключових промислових майданчиків. Капремонти завершені, цехи готові до запуску», – коментує Михайло Заблуда, Голова Правління ПрАТ «Рівнеазот».

За його словами, завантаження ключових цехів і асортимент продукції, що випускається, залежатиме від ціни та доступності газу та від платоспроможного попиту на азотні добрива з боку аграріїв, а також іноземних покупців.

«Ключові цехи підприємства підготовлені технічно до осіннього сезону. Ми – частина холдингу Ostchem і робота нашого підприємства має відповідати загальній стратегії азотного бізнесу Group DF», – говорить він.

Потужність цеху аміак 2 становить 650 тонн аміаку/добу.

Потужність цеху азотної кислоти становить 960 тис. тонн азотної кислоти на рік.

У минулому році ПрАТ «Рівнеазот» провів масштабну модернізацію агрегату №8 в цеху з виробництва неконцентрованої азотної кислоти.

У 2021 році завод випустив 964 тис. тонн мінеральних добрив, що на 15,2% перевищило показники попереднього року. Підприємство наростило обсяг виробництва практично за всіма видами добрив. Зокрема, у 2021 році «Рівнеазот» виготовив: 555,7 тис. тонн аміачної селітри (-2,09%); 8,5 тис. тонн аміачної селітри у вигляді плаву (+14%); 348,6 тис. тонн вапняково-аміачної селітри (+62,37%), а також 51,6 тис. тонн аміачної води (+9,4%).