шаблоны сайтов
Бесплатные dle шаблоны.
Качайте шаблоны dle бесплатно с сайта.

 

1 листопада на ПАТ «Рівнеазот»  OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF) пройшли об’єктові тренування спеціалізованих служб і формувань цивільного захисту. Результати тренувань показали наскільки швидко рівненські хіміки зможуть відреагувати на аварію та оперативно й ефективно спрацювати  в екстремальній ситуації.

За тактичним задумом навчань, внаслідок порушення виробничого процесу на ПАТ «Рівнеазот» ( склад рідкого аміаку К-172) сталася розгерметизація однієї ємності 200 м3 та викид 50 тон аміаку у навколишнє середовище. Далі навчання проходили за чіткими планом та задумом тренувань. Старший диспетчер підприємства провів прогнозування можливої зони забруднення та викликав на місце подій спеціалізовані формування цивільного захисту підприємства, а також оповістив працівників, які потрапили в зону забруднення для їх виводу в безпечні місця.

До ліквідації умовної аварії на підприємстві залучили підрозділи ДПРЗ-1, ВГРЗ, ЛОУ та службу охорони. Першими на місце надзвичайної події прибуло чергове відділення воєнізованого газорятувального загону. Група провела евакуацію потерпілих до пункту надання медичної допомоги. За ними до місця аварії прибула група охорони громадського порядку аби встановити пости для зустрічі та регулювання прибуваючих сил і засобів ліквідації аварії, огородити межі зони забруднення та забезпечити безперешкодний  проїзд до місця виникнення аварії спеціалізованим підрозділам,  а також обмежити рух до місця надзвичайної ситуації стороннім особам.

Із сиренами та світловими сигналами на місце аварії оперативно прибули підрозділи 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС в складі 3-ох відділень на автоцистернах та 1-му відділенні на автодрабині. Рятувальники лафетними установками створили водяні завіси, які осадили  хмари аміаку та розбавили його до безпечної концентрації. Тим часом, чергова бригада медиків «швидкої» розгорнула пункт прийому та сортування потерпілих, після чого надала необхідну екстрену допомогу.

Паралельно із цим на території поблизу цистерн з аміаком працювала група охорони навколишнього середовища. Вони провели розвідку місця аварії для визначення концентрації парів аміаку.За кілька хвилин лаборанти ВОНС повідомили результати хімічної розвідки - розповсюдження хмари аміаку локалізовано, концентрація парів аміаку у повітрі в межах допустимих норм. Аміачна вода, що утворилась у результаті створення водяних завіс,  відкачана дренажними насосами в сховище аміачної води. Після закінчення робіт з ліквідації надзвичайної ситуації було проведено санітарну обробку задіяного особового складу підрозділів, а також дегазацію території підприємства, яка потрапила до зони ураження в результаті виливу аміаку.

За злагодженою та оперативною дією усіх формувань спостерігали адміністрація ПАТ «Рівнезот» та представники ДСНС України. Підводячи підсумки навчань, головний інженер ПАТ «Рівнеазот» Володимир Коваленко високо оцінив роботу усіх служб і формувань ЦЗ. «Я радий, що цьогорічні навчання пройшли на високому рівні. Наше підприємство приділяє чимало уваги питанням безпеки працівників та  всіх виробничих процесів. Ми розуміємо всю важливість високої організації служб цивільного захисту підприємства, адже від них може залежати життя і здоров’я працівників підприємства та жителів навколишніх сіл», - констатував Володимир Коваленко.

Як зазначив начальник Управління планування та координації заходів цивільного захисту Василь Скакун:  «У випадку надзвичайної ситуації усі належні служби мають діяти не лише оперативно та професійно, а й максимально злагоджено. Саме  для координованості дій між службою порятунку, медиками, зв’язківцями та іншими структурами і проводиться нинішнє тренування. Відзначу, що на ПАТ «Рівнеазот» організація навчань чи не найкраща – ліквідація наслідків аварії тривала близько 8 хвилин. Головне, щоб все те, що відпрацьовували служби так і залишилось тактичним задумом і ніколи не стало реальною дійсністю».

Протягом усього дня тренувань за діями служб цивільного захисту уважно стежили представники ДСНС України, які по завершенню заходів визначили реальну оцінку стану готовності ПАТ «Рівнеазот» до вирішення завдань цивільного захисту у мирний час та в особливий період. Всі навчальні питання відпрацьовані, поставлена мета на тренуванні досягнута, загальна оцінка об’єктового тренування спеціалізованих служб і формувань цивільного захисту - «Добре».

раскрутка сайтов в Санкт-Петербурге.
Бесплатные joomla шаблоны.
фильмы онлайн в hd качестве.
  • Інші новини

НА ПАТ «РІВНЕАЗОТ» OSTCHEМ ПРОЙШЛИ ...

лют. 15 2016

  ПАТ «Рівнеазот», яке входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group ...

Детальніше...

ПІДПРИЄМСТВА OSTCHEM ВИВОДЯТЬ ПОТУЖНОСТІ З ВИРОБНИЦТВА ...

бер. 17 2014

Холдинг OSTCHEM, що об'єднує чотири підприємства азотної хімії Group DF, планомірно виводить ...

Детальніше...

ПРОЕКТИ ПІДПРИЄМСТВ GROUP DF УВІЙШЛИ ДО СПИСКУ 60-ТИ ...

січ. 05 2015

Проекти трьох підприємств, що входять до Group DF – ПАТ «Азот» (м. Черкаси), ПАТ «Кримський содовий ...

Детальніше...

ПОДОРОЖ ПРАВОСЛАВНИМИ СВЯТИНЯМИ КАРПАТ

груд. 18 2013

Нещодавно на нашому підприємстві в рамках туру вихідного дня був ...

Детальніше...
Персональний сайт Дмитра Фірташа Group DF
Scroll to top